Oplossingen voor digitale toetsafname vergeleken

Steeds meer instellingen gaan over op digitale toetsafname. Welke vormen van grootschalige digitale toetsafname zijn er en welke toetsvoorzieningen gebruiken andere instellingen? In dit artikel lees je de voor- en nadelen van verschillende oplossingen voor digitale toetsafname. Ook zijn de toetsvoorzieningen van een aantal instellingen uitgelicht.

2 personen luisteren aandachtig

Verschillende oplossingen

Opvallend is dat instellingen heel verschillende oplossingen kiezen om grootschalige digitale toetsafname te faciliteren. Dit varieert van desktop-pc’s die al dan niet wegklapbaar zijn tot laptops, Chromebooks en Bring Your Own Device (BYOD). Daarnaast hebben instellingen steeds meer de wens om flexibeler en voor kleinere aantallen studenten een digitale toetsvoorziening in te zetten. Wat de beste oplossing is, verschilt per situatie.

Inzicht in verschillende voorzieningen voor toetsafname

Het artikel is tot stand gekomen met input van diverse onderwijsinstellingen. Ook zijn specificaties van toetsvoorzieningen van verschillende instellingen opgenomen. De informatie in dit artikel helpt instellingen inzicht te krijgen in de verschillende mogelijkheden om grootschalige voorzieningen voor digitale toetsafname in te richten.

Gerelateerde items/Verder lezen

Download publicatie
artikel-grootschalige-digitale-toetsafname