Congres
SURF Onderwijsdagen 2024 voor mbo, hbo en wo

Samen de juiste toon zetten voor de toekomst staat centraal tijdens hét onderwijs- & ict-event van het jaar: de SURF Onderwijsdagen op 12 en 13 november. Tijdens de 26e editie inspireren we deelnemers om vooruit te kijken en de onderwijsontwikkelingen te schetsen die in de komende jaren relevant worden.

Logo Onderwijsdagen 2024

Over de SURF Onderwijsdagen

Ben je programmamanager onderwijsinnovatie, onderwijsmanager, ict&o-medewerker, IT-manager of docent in het mbo, hbo en wo? Kom dan naar de SURF Onderwijsdagen 2023. We bieden een programma dat je inspireert om je als onderwijsprofessional voor te bereiden op de toekomst.

Zet de toon! Kom naar de SURF Onderwijsdagen 2024

Onderwijs bereidt jongere generaties voor op de toekomst. In een wereld die razendsnel verandert, moet het onderwijs dus wel meeveranderen. Dat betekent: werken aan nieuwe onderwijsmethoden, nieuwe technologieën omarmen en inspelen op de veranderende behoeftes van studenten. Toonaangevend onderwijs betekent toekomstbestendig onderwijs. En die toekomst wordt steeds digitaler.

De mens voorop

Wat al die technologische ontwikkelingen betekenen voor de dagelijkse praktijk van onderwijsprofessionals is moeilijk te voorspellen. Hoe we ons zullen voelen in die snel veranderende praktijk al evenmin. Daarom streven we bij SURF naar een goed evenwicht tussen vooruitgang en welzijn. Met onze kennis en ervaring als bruggenbouwer tussen IT en onderwijs, verbinden we (digitale) innovatie continu met de menselijke maat. We zien de kansen van technologieën als AI, learning analytics, online proctoring en virtual reality, maar besteden tegelijkertijd aandacht aan de bijbehorende uitdagingen rondom veiligheid, privacy en ethische dilemma’s. 

Twee dagen vol kennis en inspiratie

Tijdens de SURF Onderwijsdagen 2024 gaan we hierover het gesprek aan. Laat je op 12 en 13 november inspireren door keynotes van futuristen en innovatieve denkers uit het onderwijsveld en daarbuiten. Bezoek presentaties van professionals en teams die het onderwijs met hun initiatieven opnieuw vormgeven. Neem deel aan praktische workshops, luister naar prikkelende lezingen en deel je ideeën met andere onderwijsprofessionals. Leg contacten voor nieuwe samenwerkingen of verdiep je in uiteenlopende nieuwe producten en diensten.

Onderwijs van de toekomst

De SURF Onderwijsdagen vinden dit jaar plaats op een compleet nieuwe en inspirerende locatie: Amare in Den Haag. Amare is hét nieuwe muziek- en theatercomplex van Nederland. Met moderne concertzalen, sfeervolle foyers en verschillende podia sluit Amare naadloos aan bij het thema van dit jaar: Zet de toon! De juiste toon voor de toekomst zetten we namelijk samen. 

Toon jouw betrokkenheid bij het onderwijs van de toekomst en kom naar de SURF Onderwijsdagen 2024

Organisatie

De organisatie van de SURF Onderwijsdagen is in handen van SURF. We zijn de ict-samenwerkingsorganisatie van het Nederlandse onderwijs en onderzoek. In die rol brengen we ict-professionals uit het middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs samen, binnen netwerken en samenwerkingsprojecten voor kennisdeling rond ict-innovatie.

Vragen

Heb je een vraag over de SURF Onderwijsdagen? Neem dan contact op met de organisatie via owd@surf.nl.