Cybersecuritymaand 2022

Oktober is Cybersecuritymaand. Deze hele maand vragen diverse organisaties, wereldwijd, aandacht voor cybersecurity(awareness). Ook SURF doet hier aan mee. Op deze pagina vind je een overzicht van alle activiteiten van SURF en relevante andere organisaties tijdens de Cybersecuritymaand 2022.

Cybersecuritymaand 2022

Aandacht voor cybersecurity(awareness) onverminderd belangrijk!

Het aantal cyberincidenten neemt in alle branches toe, zo ook in het onderwijs en onderzoek. De oorzaak van cyberincidenten zijn vaak gerelateerd aan menselijke handelen. Denk bijvoorbeeld aan klikken op een phishing e-mail, een laptop met onderzoeksgegevens verliezen, of een gevoelige mail per ongeluk doorsturen naar een verkeerde ontvanger. Hoe bewust studenten en medewerkers van jouw onderwijsinstelling ict-middelen gebruiken is dus belangrijk. Met de cybersecuritymaand willen we deze bewustwording vergroten.

Wat kun je verwachten?

De hele maand oktober deelt SURF op socials (Twitter en LinkedIn met #CyberSecMonth) tips, blogs en andere content op het gebied van cybersecurity. Het doel is om instellingen handvatten te bieden, kennis en tips te delen die zij kunnen gebruiken bij het nadenken over cybersecurity(awareness).
Om de juiste informatie bij de juiste persoon aan te kunnen bieden delen wij de de handvaten, kennis en tips voor 4 verschillende doelgroepen verdeeld over de 4 weken van oktober.

Doelgroepen Cybersecuritymaand 2022

Week 1 (3 - 9 oktober): Studenten en onderzoekers
Week 2 (10 - 16 oktober): Security professionals
Week 3 (17 - 23 oktober): CEO, CIO, CISO's
Week 4 (24 - 30 oktober): Thuiswerkers

Events Cybersecuritymaand

Ben je benieuwd naar alle events die georganiseerd worden tijdens de Cybersecuritymaand? Klik op onderstaande button voor het gehele overzicht.

Bekijk het overzicht van de events

Zelf een awarenesscampagne opzetten? Maak gebruik van de online toolkit Cybersafe Yourself

Wil je medewerkers en studenten beter bewust maken van internetgevaren? Gebruik dan Cybersave Yourself (CSY). Met de online toolkit (inlog met SURFconext vereist) met verschillende communicatiemiddelen kun je een eigen bewustwordingscampagne voeren voor medewerkers en studenten. De toolkit bevat online en offline materialen, zoals posters en flyers over phishing, identiteitsbeveiliging, social media etc. De materialen zijn beschikbaar via de CSY-wiki:

Ga naar de Cybersave Yourself toolkit