Infographic: Beter groepsbeheer met managementapplicatie

In het onderwijs wordt er steeds vaker in groepsverband samengewerkt. Voor instellingen wordt het daardoor belangrijk om deze groepen eenvoudig te beheren. Hoe pak je dit aan, welke groepen zijn er eigenlijk en hoe beheers je deze binnen SURFconext? Alle antwoorden hierop vind je in deze infographic. 

 Deel van infographic groepsmanagement

Groepsmanagement kan voor iedereen uitkomst bieden

Enige jaren geleden hebben de uitdagingen rondom groepsmanagement onderzocht. Hieruit kwam naar voren dat een groepsmanagement-applicatie binnen het domein van de instelling uitkomst zou bieden. SURF heeft hiervoor een applicatie laten ontwikkelen en succesvol getest binnen een kleinschalige pilot. Niet alleen ict-experts kunnen dan groepen aanmaken: met toestemming kunnen ook de individuele gebruikers dit doen.

Infographic biedt overzicht

Als eerst is het belangrijk om te begrijpen welke problemen rondom groepsmanagement er bij SURFconext een rol spelen. Om dit voor elkaar te krijgen moet er enige kennis zijn van hoe groepen binnen instellingen werken. Natuurlijk is het ook belangrijk te weten welke zaken aandacht verdienen. De infographic geeft je hier uitleg over. Heb jij met groepen te maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is deze infographic een handig startpunt!

Project gestopt, uitdaging nog steeds actueel

Na de pilot is het niet gelukt de stap te zetten naar een SURF-dienst. De uitdaging is echter nog actueel. Heb je een dergelijk geval binnen je instelling? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Zodat we samen kunnen zoeken naar een passende oplossing.

Meer informatie

Infographic
infographic groepsmanagement surfconext