studenten in de bibliotheek van Maastricht University
Nieuws

In één dag 7.500 inschrijvingen voor minoren van LDE-alliantie

De pilot Studentmobiliteit heeft afgelopen week mooie resultaten geboekt. Op 8 mei ging de inschrijving voor 207 minoren van universiteiten Leiden, Delft en Erasmus open via het platform eduXchange.nl. Studenten konden zich inschrijven voor minoren op de eigen en andere instellingen. In 3,5 uur tijd zijn er 7.500 geslaagde minor-inschrijvingen gerealiseerd.

Normaal zou het inschrijven van studenten voor minoren bij andere instellingen weken werk hebben gekost voor elk van de drie instellingen. Dus in één dag 7.500 inschrijvingen was een enorme prestatie! Daarbij is de verwachting dat het aantal inschrijvingen nog zal toenemen, want studenten mogen zich nog tot einde van de maand inschrijven.

Gebruik van het eduXchange.nl platform

Het inschrijven op een minor wordt mogelijk gemaakt door het eduXchange.nl platform, ontwikkeld door SURF. Zes samenwerkende universiteiten, de EWUU-alliantie (UU, TU/e, WUR) en de LDE-alliantie (EUR, Universiteit Leiden, TU Delft) gebruiken het platform voor het:

  • oriënteren op het vak- en minoraanbod.
  • inschrijven op een vak en of minor waarbij de gegevens digitaal worden uitgewisseld tussen instellingen.
  • terugkoppelen van behaalde resultaten van vakken.

Pilot Studentmobiliteit

De pilot is door het landelijke Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT opgestart om mobiliteit van studenten gemakkelijk te faciliteren. SURF heeft een infrastructuur ontwikkeld en maakt daarbij gebruik van diensten als OOAPI, SURFeduhub en eduID. Met als resultaat het platform eduXchange.nl waar studenten zich veilig en makkelijk kunnen inschrijven voor vakken.

eduXchange.nl is sinds november 2021 live met alleen het vakaanbod van de EWUU-alliantie. En daar is eerder dit jaar de LDE-alliantie bijgekomen met het minoren-aanbod. Om instellingen te blijven ondersteunen in hun ambities rondom flexibilisering, krijgt de pilot Studentmobiliteit een vervolg binnen het programma Npuls.

Ga direct naar eduXchange.nl

Meer lezen over Studentmobiliteit

Dit artikel is relevant tot