foto van schermafbeelding met daarop code
Nieuws

Oktober is cybersecurity(awareness)maand

De hele maand oktober staat wereldwijd in het teken van cybersecurity-awareness. Met de tips, artikelen en publicaties die SURF deelt kun je je instelling meer weerbaar maken tegen cybercrime. Daarnaast kun je ook deelnemen aan diverse bijeenkomsten en webinars op het gebied van cybersecurity-awareness. Lees meer over de cybersecuritymaand.

Aftrap cybersecuritymaand: LinkedIn livestream over de Toekomst van cybersecurity in onderwijs en onderzoek

SURF trapt de cybersecuritymaand af op donderdag 28 september met een LinkedIn livestream over de toekomst van cybersecurity in onderwijs en onderzoek. Daar kun je live al je brandende vragen stellen aan de security-experts van SURF. Het event start om 11.30 en duurt tot 12.00 uur.

Meld je aan voor het LinkedIn live event

Security Expertise Centrum: alle content en activiteiten van de cybersecuritymaand overzichtelijk bij elkaar

Op het SURF Security Expertise Centrum vind je alle tips, publicaties, video’s en interviews overzichtelijk bij elkaar verdeeld over 3 thema’s:

  • Awareness en trends
  • Preventie cybercrime
  • Eerste hulp bij cybercrime

We vullen de content gedurende maand aan. Het is bedoeld voor security- en privacyspecialisten die binnen hun instelling verantwoordelijk zijn voor security en privacy awareness.

Overzicht events cybersecuritymaand

Ook vind je op de website van het Security Expertise Centrum een overzicht van alle bijeenkomsten, trainingen en webinars die je deze maand kunt volgen.

Ga naar de website van het Security Expertise Centrum

De cybersecurityawarenessmaand is een activiteit in het kader van de SURF-dienst Cybersave Yourself. Met Cybersave Yourself (CSY) kun je een campagne samenstellen waarmee je op een ludieke manier het bewustzijn van je medewerkers en studenten vergroot op het gebied van security en privacy. De campagne bestaat uit een website en een online toolkit met kant-en-klaar materiaal.