Online en blended onderwijs onderwijs & ict

De kwaliteit van het onderwijs krijgt een flinke impuls als de mogelijkheden van online onderwijs worden gecombineerd met het face-to-face onderwijs op de campus. Daarom wordt er volop geëxperimenteerd met nieuwe online onderwijsvormen en technieken om het onderwijs voor studenten te verbeteren.

online en blended onderwijs

Cover stimuleringsregeling Open en online onderwijs

Uitdagingen van blended onderwijs

Welke uitdagingen kom je tegen als je online en blended onderwijs wilt invoeren? Hoe realiseer je online en blended onderwijs binnen je instelling? Lees alles over het organiseren van blended onderwijs.

Lees meer

Hoe organiseer je onderwijs met ict?

innovatie

Hoe organiseer je onderwijsinnovatie met ict?

Onderwijsvernieuwers die docenten willen helpen met het tot stand brengen van onderwijsinnovatie met ict vinden hier inspiratie en keuzehulp om dit te organiseren.

Lees meer

Onderwijsdidactiek

peer feedback

Dieper leren met peer feedback

Peerfeedback is een aantoonbaar geschikte onderwijsvorm om dieper leren - kritisch denken, kennis verwerken, creativiteit - te bewerkstelligen bij studenten.

Lees meer

peerfeedback en online binding

Aan de slag met online binding

Hoe verwelkom je online (nieuwe) studenten en zorg je ervoor dat ze zich met elkaar en de opleiding verbonden voelen? Hoe houd je studenten online gemotiveerd? Wij helpen je op weg met tips en tricks die je in de praktijk kunt inzetten!

Lees meer

Photo by Samantha Borges on Unsplash

Organiseer verdiepend contact met online begeleiden

Online begeleiding biedt meer flexibiliteit en een mix van begeleidingsvormen, waardoor het onderwijs interessanter wordt voor student en docent. Lees de praktijkverhalen om online begeleiden in de onderwijspraktijk in te zetten.


Lees meer

Onderwijsruimtes

Immersive room InHolland

Ervaar zelf immersive rooms bij onderwijsinstellingen

Wil jij meer weten over de meerwaarde van immersive rooms voor het onderwijs en zelf ervaren hoe dit werkt? Ga dan mee met een van de peer visits naar onderwijsinstellingen die beschikken over een immersive room.

Lees meer

Learning Spaces (Credits: Jasper van Winden)

Learning spaces

Learning spaces ondersteunen activerend onderwijs goed en helpen studenten bij het ontwikkelen van de 21e eeuwse vaardigheden. Hoe ontwikkel je learning spaces?

Meer weten?

Jasper van Winden - hybride classroom

Hybride onderwijs

Hybride onderwijs heeft een hoge vlucht genomen in 2021. Maar wat is hybride onderwijs en waarom heb je hier een hybrid classroom voor nodig? Hoe wordt het al ingezet bij de instellingen, wat vinden docenten en studenten ervan en hoe is de techniek geregeld?

Lees meer

Methodieken en tools

Toolkit blend je onderwijs

Toolkit blend je onderwijs

Ben je binnen je instelling bezig met blended leren? Dan weet je als geen ander dat het een omvangrijke en complexe taak is. Om hierbij te ondersteunen is de toolkit ‘Blend je onderwijs’ ontwikkeld, met daarin concrete handvatten en hulpmiddelen voor de praktijk van blended leren. Van werkvormen voor het ontwikkelen van een visie op blended leren tot geprekskaarten voor de activerende blend.

Naar de toolkit

Methodieken en tools binnen blended onderwijs

Overzicht methodieken en tools voor blended onderwijs

Welke methodieken en tools gebruiken onderwijsinstellingen om hun blended onderwijs in te richten?

Lees meer

Vraagbaak online onderwijs

De wetenschap achter blended learning

Er is en wordt veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar blended learning, en daardoor is er veel kennis beschikbaar. Maar waar haal je de tijd vandaan om die kennis tot je te nemen? Hoe bepaal je welke artikelen relevant zijn? En welke kennis uit onderzoek kun je toepassen in je eigen praktijk? Speciaal voor jou bieden we daarom elke maand op een laagdrempelige manier kennis aan over blended onderwijs.

Lees alle artikelen