Rekendiensten Onderzoek & ICT

Loop je tegen beperkingen aan met je eigen systemen? SURF biedt onderzoekers een brede waaier aan diensten op het gebied van high performance computing (HPC): tienduizenden malen sneller dan je pc.

Kies je rekendienst

Welke rekendienst voor welke onderzoeksvraag?

SURF biedt diverse diensten op het gebied van high performance computing (HPC). Welke rekenkracht heb jij nodig voor je onderzoek?
Meer weten?
Onderzoeker achter computer waarop onderzoeksdata te zien is

Direct toegang aanvragen

Vraag direct toegang aan voor cloud- en clustercomputing op HPC Cloud, Lisa, Cartesius Supercomputer en Grid.

Aanvragen >

Lisa Rekencluster

Lisa Rekencluster combineert rekenkracht met gebruiksgemak. Loop je bij je onderzoek tegen de grenzen van je eigen systeem aan? Wij helpen je!
Lees meer over Lisa Rekencluster 

Visualisatie: meer inzicht in je data

Met onze visualisatiedienst kun je grote datasets visualiseren op je eigen desktop. Dat geeft direct een beeld van de resultaten.
Meer weten?
Vrouw wijst op scherm met visualisatie van zeestromingen

Advies, ondersteuning & training

Consultancy over ICT-oplossingen voor onderzoekers

ICT-oplossingen voor jouw wetenschappelijk onderzoek. Wij adviseren je over softwareoptimalisatie, data-infrastructuur, computingfaciliteiten en meer.
Meer weten?
Twee mensen achter laptops

Kennis & inspiratie

GPU's: wetenschap profiteert van gametechnologie

Grafische processoren (GPU’s) zijn supersnel. De GPU’s op rekencluster Lisa worden onder andere gebruikt voor machine learning.

Lees meer

Innovatie

Beeldmerk ODISSEI

ODISSEI-platform

Sociale wetenschappers willen vertrouwelijke data veilig kunnen analyseren. Samen met het CBS ontwikkelden we een virtuele omgeving waarmee onderzoekers gebruik kunnen maken van de nationale supercomputer.

SURF Open Innovation Lab

SURF Open Innovation Lab

Het SURF Open Innovation Lab brengt alle activiteiten en experimenten op het gebied van vroege innovatie en open samenwerking samen. We doen dit samen met instellingen en bedrijven.

Meer weten? 

CompBioMed logo

Biogeneeskunde met supercomputers

CompBioMed wil het gebruik van high performance computing bevorderen bij biomedische modellering. Denk hierbij aan simulaties en analyses met hoge betrouwbaarheid voor het ontwikkelen van geneesmiddelen en de klinische praktijk. Een specifieke toepassing zou de ontwikkeling van gepersonaliseerde medicijnen kunnen zijn. SURF is een van de partners in dit Europese project.

Toegang tot Europese systemen

PRACE: toegang tot de snelste systemen van Europa

Via PRACE krijgen toponderzoekers toegang tot de snelste systemen van Europa.
Meer weten?
Hazel Hen supercomputer in Duitsland

HPC-Europa 3: uitwisseling met internationale collega's

Binnen dit programma kunnen onderzoekers voor een bepaalde periode samenwerken met een onderzoeker in een ander Europees land. De onderzoekers krijgen een hoeveelheid rekentijd op de nationale supercomputer met bijbehorende ondersteuning en hun reis- en verblijfkosten worden vergoed. 

Meer weten?