Rekenkracht onderzoek & ict

Loop je tegen beperkingen aan met je eigen systemen? SURF biedt onderzoekers een brede waaier aan diensten op het gebied van high performance computing (HPC): tienduizenden malen sneller dan je pc.

Kies je rekendienst

Welke rekendienst voor welke onderzoeksvraag?

SURF biedt diverse diensten op het gebied van high performance computing (HPC). Welke rekenkracht heb jij nodig voor je onderzoek?
Meer weten?
Onderzoeker achter computer waarop onderzoeksdata te zien is

Direct toegang aanvragen

Vraag direct toegang aan voor cloud- en clustercomputing op HPC Cloud, Lisa, Snellius Supercomputer en Grid.

Aanvragen >

Snellius: de Nationale Supercomputer

Wil jij gebruik maken van het grootste systeem in Nederland op het gebied van high-performance computing? Maak kennis met Snellius.
Meer weten?
Snellius

Lisa Rekencluster

Lisa Rekencluster combineert rekenkracht met gebruiksgemak. Loop je bij je onderzoek tegen de grenzen van je eigen systeem aan? Wij helpen je!
Lees meer over Lisa Rekencluster 

Visualisatie: meer inzicht in je data

Met onze visualisatiedienst kun je grote datasets visualiseren op je eigen desktop. Dat geeft direct een beeld van de resultaten.
Meer weten?
Vrouw wijst op scherm met visualisatie van zeestromingen

Verwerken en opslaan van omvangrijke datasets

Wil je grote hoeveelheden data verwerken en opslaan? Onze high-throughput dataverwerkingsdiensten bieden de ondersteuning die je nodig hebt.
Meer weten?
Onderzoeker achter scherm

Advies, ondersteuning & training

Kennis & inspiratie

GPU's: wetenschap profiteert van gametechnologie

Grafische processoren (GPU’s) zijn supersnel. De GPU’s op rekencluster Lisa worden onder andere gebruikt voor machine learning.

Lees meer

Innovatie

ODISSEI Secure Supercomputer

Sociale wetenschappers willen vertrouwelijke data veilig kunnen analyseren. Samen met het CBS ontwikkelden we een virtuele omgeving waarmee onderzoekers gebruik kunnen maken van de nationale supercomputer.

Mensen op druk zebrapad

Innovatieproject: VR, AR en MR ontdekken

Virtual reality, augmented reality en mixed reality zijn interessant voor onderzoek en onderwijs. Wat zijn de mogelijkheden?
Meer weten?
Man met VR-bril met wijsvinger uitgestoken
SURF Open Innovation Lab

SURF Open Innovation Lab

Het SURF Open Innovation Lab brengt alle activiteiten en experimenten op het gebied van vroege innovatie en open samenwerking samen. We doen dit samen met instellingen en bedrijven.

Meer weten? 

CompBioMed logo

Biogeneeskunde met supercomputers

CompBioMed wil het gebruik van high performance computing bevorderen bij biomedische modellering. Denk hierbij aan simulaties en analyses met hoge betrouwbaarheid voor het ontwikkelen van geneesmiddelen en de klinische praktijk. Een specifieke toepassing zou de ontwikkeling van gepersonaliseerde medicijnen kunnen zijn. SURF is een van de partners in dit Europese project.

Toegang tot Europese systemen

HPC-Europa 3: uitwisseling met internationale collega's

Binnen dit programma kunnen onderzoekers voor een bepaalde periode samenwerken met een onderzoeker in een ander Europees land. De onderzoekers krijgen een hoeveelheid rekentijd op de nationale supercomputer met bijbehorende ondersteuning en hun reis- en verblijfkosten worden vergoed. 

Meer weten?

Logo van EuroCC-project

Netwerk van HPC-expertise

EuroCC en CASTIEL bouwen aan een Europees netwerk van 33 nationale high-performance computing (HPC) competentiecentra, waaronder SURF. De projecten willen de verschillen in HPC-vaardigheden overbruggen en samenwerking en toepassing van best practices bevorderen.

Meer weten?