Cloud- & Edge-technologieën

We maken allemaal gebruik van de cloud, en de cloud biedt ook veel kansen voor onderzoek en onderwijs. Van distributed computing en opslag tot het mogelijk maken van "AI at the Edge": we onderzoeken nieuwe cloudtechnologieën, trends, architecturen en oplossingen.

Labs thema edge oriented technologies

Living Lab TU/e-platform

In dit project ontwikkelen we het ‘Living Lab TU/e-platform', een platform voor het verzamelen en gebruiken van data in het Living Lab TU/e. We hebben aandacht voor het gecontroleerd en veilig gebruik van privacygevoelige data, zodat die door onderzoekers kunnen worden gebruikt.

Waarom doen we dit project?

In het Living Lab TU/e kunnen onderzoekers de campus van de universiteit gebruiken als proeftuin om oplossingen te bedenken voor maatschappelijke problemen en uitdagingen van het bedrijfsleven. Onderzoekers kunnen gebruikers live scenario’s laten beleven, en zo gegevens verzamelen die kunnen worden geanalyseerd. Het uiteindelijke doel is om een groenere en slimmere campus te creëren, om onderzoek te vergemakkelijken en innovaties en technologie te testen in een real-life setting.

Wat zijn de belangrijkste activiteiten?

In dit project willen we het ‘Living Lab TU/e-platform' ontwikkelen, dat het verzamelen en gebruiken van data in het Living Lab TU/e mogelijk maakt. Het platform dat we ontwikkelen ondersteunt concepten zoals de bouw van de slimme steden van morgen. Op het platform kunnen nieuwe technologieën ontwikkeld worden tot een Technology Readiness Level (TRL), dat nuttig is voor commerciële partners.

Het platform moet zorgen voor gecontroleerd en veilig gebruik van (privacygevoelige) data - vaak afkomstig van sensoren in gebouwen, zodat deze data door onderzoekers gebruikt kunnen worden.

Met wie werken we samen?

Voor dit project werken we samen met TU/e, maar ook met de faculteit Bouwkunde van de TU Delft.