Studenten Hogeschool Utrecht
Nieuws

e-Portfolioplatform Scorion eind 2023 beschikbaar voor SURF-leden

Vanaf 15 december 2023 kunnen instellingen die deelnamen aan de gezamenlijke aanbesteding via SURF het e-portfolioplatform Scorion afnemen. Scorion is een e-portfoliotool voor programmatisch toetsen en flexibel onderwijs. In augustus 2023 sloot SURF al contracten af met drie andere leveranciers van e-portfolio-oplossingen namens negen instellingen.

Scorion is een e-portfolioplatform voor programmatisch toetsen en het gebruik van Entrustable Professional Activities (EPA’s). Via een digitale app geven studenten en begeleiders eenvoudig feedback en beoordelingen. Het dashboard van Scorion toont een overzicht van de voortgang en prestaties.

Looptijd 5 jaar

De overeenkomst met Scorion (voorheen Parantion) is, net als de raamovereenkomsten voor de tools eJournal, Portflow en PebblePad afgesloten voor een periode van vier jaar, met een optie tot eenmalige verlenging van een jaar. Na deze periode vindt er opnieuw een aanbestedingstraject plaats.

Inkoopsamenwerking via SURF

Het gezamenlijk aanbesteden van ict-contracten via SURF bespaart kosten, verzekert dat contracten voldoen aan actuele wet- en regelgeving en neemt instellingen het contractmanagement uit handen. Op Mijn SURFmarket zie je in de aanbestedingskalender (achter inlog) alle lopende en toekomstige aanbestedingen. 

Meer informatie lees je op onze pagina over inkooptrajecten

Dit artikel is relevant tot