Digitale leermaterialen onderwijs & ict

Door samen in actie te komen kunnen we het delen en hergebruik van digitale leermaterialen stimuleren en het onderwijs futureproof maken. Samen zorgen we ervoor dat studenten en docenten altijd en overal over kwalitatief goede leermaterialen beschikken en dat zij het onderwijsmateriaal eenvoudig op 1 plek kunnen vinden. Doe jij ook mee?

Kom in actie

Good practices open leermaterialen

Benut de kansen van digitale leermaterialen

Samen in actie om de kansen van digitale leermaterialen te benutten. Kies wat bij jou past: sluit je aan bij een community, doe inspiratie op tijdens onze events of maak gebruik van onze hulp bij het opstarten en stimulering gebruik.

Meer weten over wat we doen?

Innovatie

Open bibliotheek met hele hoge boekenwand en werkende studenten

Gezamelijk doel

Studenten en docenten beschikken altijd en overal over een optimale mix van leermaterialen – bestaande uit open, semi-open en commercieel materiaal. Het onderwijsmateriaal is op 1 plek eenvoudig te vinden.

Hoe we dit doel realiseren

Onze (innovatie)projecten

Collecties van vakcommunity's beschikbaar maken
Stimuleringsregeling
Doorontwikkeling van het landelijke platform edusources
Juist gebruik van auteursrechtelijk beschermd leermateriaalCopyRIGHT

Instellingsoverstijgende plagiaatdetectie mogelijk makenNL Bron

Ondersteuning, stimulering gebruik en awarenessStappenplannen

Diensten

Diensten voor digitale leermaterialen

SURF werkt de komende jaren aan een samenhangend dienstenportfolio voor digitale leermaterialen. Dit bestaat uit edusources, NL Bron, CopyRIGHT, gezamenlijke inkoop van digitale leermaterialen en ondersteuning voor docenten en onderwijsprofessionals.

Doe inspiratie op

edusources pagina community's

Vakcommunity's delen open leermaterialen

Experts binnen de vakcommunity's Information Literacy, Urban Resilience en Sharestats vertellen over hun ervaringen, waarom delen belangrijk is én welke rol edusources speelt.

Lees de use cases

Videos openleermaterialen in de praktijk

12 enthousiaste docenten delen open leermaterialen

Er zijn genoeg redenen voor docenten om aan de slag te gaan met open leermaterialen. Deze 12 docenten geloven in het delen van kennis en vertellen waarom.

Bekijk de video’s

Community's

SURF Communities

SIG Open education

Werk jij aan de ontwikkeling van online onderwijs en/of open leermaterialen? Of wil je docenten bij dit proces ondersteunen? Kom in contact met andere experts in de Special Interest Group (SIG) Open education. Om samen openheid in het hoger onderwijs te vergroten en te stimuleren.

Sluit je aan

Open ruimte in bibliotheek met studenten

Werkgroep Bibliotheken Open & Online Onderwijs

Wat is de rol van de bibliotheek in open en online onderwijs? De experts in deze community vergroten hun kennis in 5 themagroepen.

Ga naar de community