Digitale leermaterialen onderwijs & ict

Door samen in actie te komen kunnen we het delen en hergebruik van digitale leermaterialen stimuleren en het onderwijs futureproof maken. Samen zorgen we ervoor dat studenten en docenten altijd en overal over kwalitatief goede leermaterialen beschikken en dat zij het onderwijsmateriaal eenvoudig op 1 plek kunnen vinden. Doe jij ook mee?

Kom in actie

Good practices open leermaterialen

Benut de kansen van digitale leermaterialen

Samen in actie om de kansen van digitale leermaterialen te benutten. Kies wat bij jou past: sluit je aan bij een community, doe inspiratie op tijdens onze events of maak gebruik van onze hulp bij het opstarten en stimulering gebruik.

Meer weten over wat we doen?

Innovatie

Open bibliotheek met hele hoge boekenwand en werkende studenten

Gezamelijk doel

SURF werkt binnen Npuls samen aan een samenhangend dienstenportfolio voor digitale leermaterialen. Om lerenden en docenten een optimale mix van digitale leermaterialen te bieden.

Ga naar Npuls

Diensten

Diensten voor digitale leermaterialen

SURF werkt de komende jaren aan een samenhangend dienstenportfolio voor digitale leermaterialen. Dit bestaat uit edusources, NL Bron, CopyRIGHT, gezamenlijke inkoop van digitale leermaterialen en ondersteuning voor docenten en onderwijsprofessionals.

Doe inspiratie op

edusources pagina community's

Vakcommunity's delen open leermaterialen

Experts binnen de vakcommunity's Information Literacy, Urban Resilience en Sharestats vertellen over hun ervaringen, waarom delen belangrijk is én welke rol edusources speelt.

Lees de use cases

Videos openleermaterialen in de praktijk

12 enthousiaste docenten delen open leermaterialen

Er zijn genoeg redenen voor docenten om aan de slag te gaan met open leermaterialen. Deze 12 docenten geloven in het delen van kennis en vertellen waarom.

Bekijk de video’s

Community's

SURF Communities

SIG Open education

Kom in contact met andere onderwijsexperts in de Special Interest Group (SIG) Open education. Om samen openheid in het hoger onderwijs te vergroten en te stimuleren.

Sluit je aan

Open ruimte in bibliotheek met studenten

Werkgroep Bibliotheken Open & Online Onderwijs

Praat met andere experts over de rol van de bibliotheek in open en online onderwijs.

Ga naar de community

Community edusources

Community edusources

Word lid van de Community edusources waar kennis en ervaringen worden gedeeld over digitale leermaterialen!

Sluit je aan