Rss

Nieuws

Verbeter de website, beantwoord enkele vragen over je bezoek.

Doe mee

 • Blauwdruk voor pan-Europees quantum-internet

  Nieuws - Het toekomstige quantum-internet zal spectaculaire nieuwe toepassingen bieden, omdat het veilige kwantumcommunicatie mogelijk maakt tussen 2 willekeurige punten op aarde. De Quantum Internet Alliance (QIA) gaat de benodigde technologie te ontwikkelen en zo een blauwdruk creëren voor een pan-Europees quantum-internet. SURF draagt hieraan bij.

 • Universiteiten en hogescholen van start met Versnellingsplan

  Nieuws - Tijdens de SURF onderwijsdagen zijn de aanvoerders en teams van het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT gepresenteerd. In dit vierjarig programma van de Vereniging van Universiteiten, de Vereniging Hogescholen en SURF werken 40 universiteiten en hogescholen samen aan de kansen die digitalisering biedt voor het hoger onderwijs in Nederland.

 • Denk mee over het nieuwe surf.nl

  Nieuws - Wil jij meedenken over de nieuwe website van SURF? Help ons de best mogelijke site te maken en neem deel aan het SURF-websitepanel.

 • SURF Onderwijsawards 2018 voor Ashwin Brouwer, Nico Juist, Sharon Klinkenberg, Maksut Gavaz en Anja Oskamp

  Nieuws - Tijdens de SURF Onderwijsdagen hebben onderwijsadviseur Ashwin Brouwer, ICT-specialist Nico Juist, docent Sharon Klinkenberg, student Maksut Gavaz en bestuurder Anja Oskamp een SURF Onderwijsaward in ontvangst genomen.

 • SURF rondt eerste fase netwerk van de toekomst af

  Nieuws - SURF werkt binnen project SURFnet8 aan de doorontwikkeling van het SURFnet-netwerk. De migratie van de nieuwe optische laag van het SURFnet-netwerk is afgerond. Begin 2019 start de migratie van de servicelaag; de tweede fase in het project. Naar verwachting is deze migratie in 2021 volledig afgerond.

 • Laat weten wat jij met learning analytics doet

  Nieuws - De special interest group (SIG) Learning Analytics wil de inzet van learning analytics in het Nederlandse onderwijs in kaart brengen. Laat weten wat jij en jouw instelling doen met learning analytics, zodat best practices gedeeld kunnen worden en dat we van elkaar leren wat wel en niet werkt.

 • Maak kennis met de Sticky Campus

  Nieuws - Sticky Campus is een mobiele, digitale onderwijsruimte waarin online samenwerken centraal staat. Na de SURF Onderwijsdagen is de Sticky Campus nu neergestreken op de Universiteit Utrecht. Je kunt daar tot en met experimenteren met nieuwe technieken en werkvormen.

 • 13 instellingen doen pilot met edubadges

  Nieuws - In vervolg op de proof of concept (PoC), start deze maand de pilot met edubadges. Daarin experimenteren 13 instellingen met het maken en toekennen van badges aan studenten. Hiervoor maken zij gebruik van de badge-infrastructuur, die is verrijkt met nieuwe functionaliteiten waarnaar veel vraag bleek in de PoC. De pilot loopt tot de zomer van 2019.

 • Unieke wifi 6-pilot op jouw instelling? Doe mee met de SURF-wedstrijd

  Nieuws - De kenners onder ons zal het niet ontgaan zijn: dit jaar is de nieuwe 802.11ax-standaard, ofwel wifi 6, gelanceerd. SURF start eind 2018 een wifi 6-pilot op een instelling. Interesse? Meld je uiterlijk 22 november aan voor de wedstrijd Wifi 6!

 • SHAPE: high performance computing voor het MKB

  Nieuws - Europese MKB-bedrijven kunnen meedoen aan het SHAPE-programma (SME HPC Adoption Programme in Europe) als zij denken dat de inzet van high performance computing (HPC) hun concurrentievermogen kan vergroten. Het is de 8e keer dat PRACE (Partnership for Advanced Computing in Europe) oproept om ideeën in te dienen.

 • De weg naar open science

  Nieuws - De wereldwijde beweging naar open science krijgt steeds meer steun, maar stuit ook op weerstand en belemmeringen. Erik Fledderus (algemeen directeur van SURF) en Stan Gielen (voorzitter NWO) schrijven in een opiniestuk op ScienceGuide.nl wat er nodig is om open science te doen slagen.

 • Meld je aan voor de prijsuitreiking Nederlandse Dataprijs op 28 november 2018

  Nieuws - Dit jaar wordt voor de 5e keer de Nederlandse Dataprijs uitgereikt aan een onderzoeker of onderzoeksgroep die extra bijdraagt aan de wetenschap door onderzoeksdata beschikbaar te maken voor aanvullend of nieuw onderzoek. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op 28 november bij NWO in Den Haag. Wil je erbij zijn? Meld je dan nu aan.

 • Meld je aan voor Super Day 2018

  Nieuws - De registratie voor de jaarlijkse Super Day van SURFsara is geopend. Meld je aan en duik in de wereld van data, high performance computing en ict-innovatie voor onderzoek.

 • Problemen met inpandige connectiviteit? Doe mee aan de SURF-wedstrijd

  Nieuws - Loop je tegen beperkingen aan door gebrek aan inpandige mobiele dekking? Of wil je dat je campus in de toekomst met wifi, 4G en 5G een zeer betrouwbare verbinding biedt? SURF biedt instellingen een kans om samen een indoordekkingvraagstuk op innovatieve wijze aan te pakken. Meld je uiterlijk 12 november aan en win een proef op jouw campus!

 • Top 3 genomineerden SURF Onderwijsawards bekend

  Nieuws - Vandaag heeft de jury, bestaande uit Jacco Jasperse (HZ), Felienne Hermans (TUD) en Christien Bok (SURF) een top 3 van genomineerden voor de SURF Onderwijsawards 2018 samengesteld. De keuze was moeilijk, want het waren stuk voor stuk prachtige initiatieven van mensen die met passie bezig zijn met onderwijsinnovatie en daarvoor ICT inzetten.