Projecten online onderwijs

Online onderwijs biedt kansen voor innovatie en kwaliteitsverbetering van het hoger onderwijs. Het ministerie van OCW stelt jaarlijks geld beschikbaar voor een stimuleringsregeling om dit te bevorderen. Op deze pagina vind je een overzicht van de projecten die aan deze regeling hebben deelgenomen.

Stimuleringsregeling online onderwijs
peer feedback

Projecten peerfeedback

Lees meer over de  projecten van instellingen die hebben deelgenomen aan de stimuleringsregeling open en online onderwijs met thema peerfeedback.

Bekijk de projecten

kasten met computers

Projecten online begeleiden

Lees meer over de  projecten van instellingen die hebben deelgenomen aan de stimuleringsregeling open en online onderwijs met thema online begeleiden.

Bekijk de projecten

Stimuleringsregeling open leermaterialen

Projecten interactie en feedback

Lees meer over de  projecten van instellingen die hebben deelgenomen aan de stimuleringsregeling open en online onderwijs met thema interactie en feedback.

Bekijk de projecten

Projecten activerend leren

Lees meer over de  projecten van instellingen die hebben deelgenomen aan de stimuleringsregeling open en online onderwijs met thema activerend leren.

Lees meer

Studente achter computer
Leerling met VR bril

Projecten VR & 3D

Bekijk de projecten met thema VR & 3D van instellingen die in 2022 hebben deelgenomen aan de stimuleringsregeling open en online onderwijs.

Bekijk de projecten

PRESTO: Peer assessment in estafettevorm

Een innovatieve en leerzame onderwijsvorm, maar ook een moreel dilemma. Zo omschrijft docent Technische Bestuurskunde Pieter Bots de leerestafette die hij in eerste instantie ontwikkelde voor zijn eerstejaars studenten aan de TU Delft. “Voor sommige studenten werkt het uitstekend, anderen noemen het ‘unfair’.”

Lees de SURFstory

Pieter Bots TUDelft
peer feedback tools

Over peerfeedback

Peerfeedback is een manier om grootschalig onderwijs persoonlijker te maken en kan de werkdruk van de docent verlichten. Het is een aantoonbaar geschikte onderwijsvorm om dieper leren - kritisch denken, kennis verwerken, creativiteit - te bewerkstelligen bij studenten.

Lees over Peerfeedback

Projecten leermaterialen delen en hergebruiken

Bekijk ook de projecten van pijler open leermaterialen van de Stimuleringsregeling Open en online onderwijs.

Naar de projecten

Stimuleringsregeling Open en online onderwijs

OCW stelt budget beschikbaar voor innovatie en kwaliteitsverbetering door ict in het onderwijs. SURF voert deze stimuleringsregeling uit.

Lees meer